dimarts, 28 de març del 2017

ESPAGUETIS AMB CLOÏSSES

Ingredients per a 4 persones:
 
de 80 a 100 gr. per persona d’espaguetis
1 kg. de cloïsses
1 all
julivert
1 copa de vi blanc
1 pebrotet vermell picant (de Caiena, pot ser sec o fresc)
oli d’oliva, sal i pebre negre mòlt

Deixeu les cloïsses en aigua freda durant una hora com a mínim per tal que treguin tota la sorreta. Després renteu-les bé vigilant que estiguin totes ben tancades. Si n’hi ha alguna de mig oberta és millor llençar-la i no arriscar-se perquè podria donar mal gust a tot el conjunt.

En una paella, cal obrir les cloïsses al vapor amb una mica de vi blanc. Coleu el suc amb un colador xinès i reserveu-lo. Separeu-les totes de les closques excepte unes quantes que posareu a sobre de tot per fer bonic.

A la mateixa paella, amb un raget d’oli, fregiu una mica l’all i el pebrotet tot tallat ben petitet, no massa perquè amargaria. Si ho preferiu, podeu fer enrossir l’all sencer i després treure’l. S’hi afegeix el suc de les cloïsses colat i es deixa coure uns minutets a foc lent.

Bulliu la pasta amb aigua i sal el 60 % del temps indicat al paquet. Escorreu la pasta i poseu-la a la paella, remeneu-ho bé i deixeu coure un 20% més del temps. Poseu-hi les cloïsses i deixeu coure l’últim 20% del temps.

A l’hora de servir, poseu per sobre les cloïsses amb closca que heu reservat, una mica de julivert picat, una mica de pebre negre i un raig d’oli cru.

Una recepta napolitana molt saborosa !!


1 comentari: