dijous, 7 d’abril del 2016

RISOTTO AMB CREMA DE CARXOFES (amb robot KitchenAid)

Aquesta recepta està feta amb el robot però, evidentment, es pot fer sense, utilitzant una paella fonda. L’únic que cal tenir en compte és que s’ha de remenar contínuament i resulta una mica pesat.

Els risottos solen ser plats que atipen bastant per això és recomanable fer-los com a plat únic o bé posar només 50 gr. d’arròs per persona si voleu servir un segon plat. La recepta original és amb arròs Carnaroli però podeu fer servir arròs bomba que també té molt de midó i un punt de cocció semblant.


Ingredients per a 4 persones:
 
4 carxofes
1 ceba grossa
1 all petit
arròs bomba, 80 gr. per persona
30 gr. de parmesà ratllat o en làmines fines
1 litre d’aigua o brou de verdures
oli
20 gr. de mantega
sal
1 copa de vi blanc
100 gr. de bacon

Primer cal fer la crema de carxofes. Es netegen bé les carxofes traient totes les parts més dures deixant només el cor sense els pèls del centre. Es tallen a làmines i es posen en aigua freda amb el suc de mitja llimona, per tal que no ennegreixin.

Es posa una cullerada d’oli i l’all sencer i quan comença a enrossir-se es talla l’all ben petitet. Es talla mitja ceba a juliana i es posa tot a l’olla a sofregir.
Accessori de remenar “StirAssist”. Tapar sense el mesurador. Programar fregir P1, a 110º, 5 minuts, velocitat intermitent. Vigileu que no es cremi la ceba. Si cal podeu afegir-hi un cullerot de brou de verdures o aigua.

Un cop ben escorregudes, s’hi afegeixen les carxofes tallades a làmines i es sala al gust. S’hi afegeix aigua o brou de verdures just fins a cobrir i es bull.
Accessori de remenar “StirAssist”. Tapar amb el mesurador. Programar Bullir P1, 30 minuts a 120 graus velocitat 2, tot vigilant que no es quedi sense aigua.

Es comprova que les carxofes estan ben cuites i es trituren.
Accessori MultiBlade, triturar 2 minuts a velocitat 10. Ha de quedar ben fi. Si cal, es tritura dues vegades però no han de quedar fils. Si és necessari es passa per un colador xinès.
Es reserva aquesta crema i en la mateixa olla es fa l’arròs.

Es talla l’altra mitja ceba a juliana i es posa a l’olla a sofregir amb una cullerada d’oli.  Accessori de remenar “StirAssist”. Tapar sense el mesurador. Programar fregir P1, a 110º, 5 minuts, velocitat intermitent. Vigileu que no es cremi la ceba. Si cal podeu afegir-hi un cullerot de brou de verdures o aigua.

Accessori de remenar “StirAssist”. S’afegeix l’arròs i el vi blanc a l’olla i es cou un parell de minutets. Programar fregir P1, a 110º, 2 minuts, velocitat intermitent.

Llavors es cobreix amb aigua o brou de verdures. Se sala i es tapa sense el mesurador. Estofar a 120 graus, 15 minuts, vel. 2. S’hi afegeix la crema de carxofes i estofar 5 minuts més.
S’hi afegeix la mantega i el parmesà. Programar velocitat 1 i es remena durant un minut. Si no s’ha barrejat tot completament bé, es remena una mica més.

Per guarnir a sobre, es fregeix el bacon a trossets. Es va traient el greix que deixa anar i es llença. A la paella no hi ha d’haver gens de greix per tal que el bacon quedi ben cruixent. Si es vol, també es pot posar part del bacon cruixent a dins del risotto.

Si voleu menjar-vos la crema de carxofes sola, hi afegeiu una mica més de brou de verdures i ja la teniu a punt.

Podeu trobar la recepta original a:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada