dijous, 18 de febrer del 2016

PA DE PESSIC AMB TARONJA AMARGA I XOCOLATA

Recepta de la meva amiga Nati

Ingredients:

200 gr. de farina d’ametlla
100 gr. de farina de blat
270 gr. de sucre
1 sobre de llevat ràpid
6 ous sencers
1 iogurt natural
melmelada de taronja amarga
xocolata al 70% de cacau per fondre

S’agafen els 6 ous i se separen els rovells de les clares que es munten a punt de neu. En un altre bol es baten els rovells amb el sucre. S’hi afegeixen les clares muntades, remenant amb una espàtula i procurant que no perdi aire.
Seguidament s’hi afegeix la farina de blat passant-la a poc a poc pel colador xinès i es va remenant. Després la farina d’ametlla, en dues vegades i vigilant que no hi hagi grumolls. Per últim el llevat i el iogurt.
Ha de quedar una massa esponjosa ben airejada.
És el moment d’untar el motlle amb mantega i abocar-hi la massa.

El forn a 180º, encès de dalt i baix sense el turbo. Enfornar a mitja alçada uns 40 o 45 minuts. Si es torra massa la part de sobre, es pot tapar amb un paper de forn.
Quan punxant el pa de pessic surt l’agulla neta, és que ja està fet. Llavors es deixa refredar del tot dins el mateix motlle.
Un cop fred, es desemmotlla i es parteix pel mig horitzontalment. Se separa la part de sobre i s’hi posa una capa de melmelada de taronja amarga. Ja es pot tornar a tapar.
Es fon la xocolata al bany maria i es cobreix tot el pa de pessic.

Ja veureu que el gust de taronja lliga molt bé amb la xocolata: un pastís fenomenal !!



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada