dijous, 17 de setembre del 2015

TOURNEDÓ A LA PARISIEN

Ingredients per a 3 persones:

3 filets de vedella
150 gr. de xampinyons
60 gr. de mantega
1 ceba
3 cullerades de salsa de tomàquet
una mica de farina
1 vaset de xerès o de conyac
3 llesques de pa
1 tòfona
oli, sal i pebre negre mòlt

S’agafen els filets, s’aplanen bé i se salen. Amb 2/3 parts de la mantega es fregeixen les llesques de pa i es posen en una plata. Amb la mateixa mantega i una mica d’oli s’enrosseixen els filets banda i banda i es posen sobre les llesques de pa. La carn ha de quedar crua per dins.
A la mateixa paella se sofregeix la ceba ratllada a foc lent i quan ja és daurada s’hi afegeix la salsa de tomàquet. Si es fa servir tomàquet ratllat, cal vigilar que no hi hagi llavors. A continuació s’hi posa el xerès o el conyac (al vostre gust), la sal i el pebre negre mòlt.
Quan ja és tot cuit, s’hi tira la tòfona i els xampinyons tallats a làmines i es torna a posar a coure. Com que els xampinyons deixen anar aigua en coure’s, caldrà deixar-ho fent la xup-xup fins que la salsa quedi espessa. Si cal, s’hi pot posar una mica de farina.
Una vegada fora del foc, s’hi afegeix la mantega restant i es remena per tal que es fongui.
Es tira aquesta salsa per sobre la carn i se serveix envoltada de patates avellana.

PATATES AVELLANA

Es fan boletes de patata i es deixen en remull a l’aigua amb unes gotes de llimona.  Després s’escorren i es fregeixen en oli. Quan són rosses es retiren de l’oli i es posen sobre paper absorbent. En una altra paella es posa una cullerada d’oli i una de sucre i es remena. S’hi aboquen les patates fregides i queden caramel·litzades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada