dijous, 19 de març del 2015

POLLASTRE AL CURRI AMB AMETLLES, MEL I MENTA

Ingredients per a 4 persones:

4 pits de pollastre sencers desossats
curri
oli, sal i pebre negre mòlt
50 gr. ametlles torrades pelades
75 gr. mel
2 fulletes de menta fresca
1 dl. de salsa de carn (opcional)

per al brou:
2 carcasses de pollastre
1 pastanaga, 1 porro, 2 troncs d’api, 
1 ceba, 1 all i 1 tomàquet
20 gr. de farina
1 copeta de vi ranci
2 litres d’aigua

Per fer el caldo:

Rostiu les carcasses de pollastre al forn uns 10 minuts a màxima temperatura. Afegiu-hi les verduretes tallades, abaixeu el forn a 180 i deixeu-ho uns 20 minuts. Poseu-hi el vi ranci i la farina per sobre i uns 5 minutets més al forn per tal que es torri una mica. Poseu una olla al foc amb 2 litres d’aigua. Quan estigui bullint, fiqueu-hi les carcasses i les verduretes i deixeu que bulli unes 2 hores per tal que vagi reduint. Després es cola i es guarda el brou que ha de ser ben espès. (També podeu fer servir un brou de pollastre normal i corrent).

Salpebreu els pits de pollastre sencers. Poseu-hi pols de curri al vostre gust. En una plàtera d’anar al forn, poseu-hi una mica d’oli, els pits de pollastre i un raget més d’oli per sobre. Deixeu entre 20 i 25 minuts al forn a foc baix, uns 130 graus. El forn s’haurà esclafat prèviament. El fet de coure els pits a foc baix és per aconseguir que quedin melosos i no s’assequin.

En una paella calenta s’hi aboca la mel i les ametlles pelades i trinxades, immediatament un cullerot del brou fet abans per parar la cocció i que no quedi gust amargant. S’hi posa la menta talladeta ben petita i 1 dl de salsa de carn (opcional).

Es tallen els pits de pollastre a llesques i es posen a la paella amb la salsa, s’hi afegeix més brou fins a cobrir-ho tot i es deixa que redueixi una mica. Ha de quedar una salsa força espessa.

La resta del brou es pot guardar (fins i tot congelar) per altres ocasions.

D’acompanyament, podeu optar per arròs blanc, verduretes al grill o una simple amanida. El lloc on he tret jo la recepta hi posaven unes xips de iuca molt fines, tallades amb mandolina i fregides amb oli bullent.

A l'hora de servir el pollastre poseu-hi alguna fulleta fresca de menta per donar-li un toc de color... jo me n'he oblidat...

Espero que us faci gràcia aquesta recepta i la proveu. El pollastre amb la salsa agafa un gust deliciós !




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada