dimecres, 8 d’octubre del 2014

ARRÒS NEGRE DEL SERGI

Ingredients per a 6 persones:

1 ceba grossa o 2 mitjanes
1 pebrot vermell
1 kg. calamars
4 o 5 alls
6 sobres de 4 gr. de tinta de sípia
mig vas de vi negre
2 cullerades de sucre
1/2 kg. d’arròs bomba
pebre vermell dolç
1 litre de fumet de peix
oli i sal

En una paella una mica fonda, poseu la ceba tallada a juliana ben fineta i el pebrot vermell a tires i ho feu sofregir a poc a poc amb oli i sal fins que quedi ben confitadet. Cal fer-ho sense presses.

Netegeu bé els calamars, feu-los a trossos i afegiu-los al sofregit. Peleu els alls i talleu-los a llesques finetes i, juntament amb la tinta, el sucre i el vi negre, ho aboqueu tot a la paella. Deixeu que es faci una mica. Poseu-hi llavors l’arròs i ho remeneu tot bé per tal que l’arròs s’impregni del sofregit.

Uns minutets així i ja hi podeu tirar el fumet de peix que haureu escalfat prèviament. No li tireu tot de cop, deixeu que l’arròs vagi absorbint el líquid i n’hi aneu afegint. És el moment de rectificar de sal i de posar-li el pebre vermell dolç al vostre gust.
Ha de bullir uns 20 minuts, llavors apagueu el foc i deixeu-lo reposar uns 10 minuts més fins que ja s’ha begut tot el líquid.

S’acompanya amb allioli de llet, que es prepara així: 2 o 3 alls, 1 tassa mitjana de llet, 3 tasses d’oli de gira-sol i sal. Es bat tot amb la batedora elèctrica i veureu com queda ben espès. És de més fàcil digestió i, sobretot, si us en sobra, es pot guardar a la nevera perquè no es fa malbé.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada