dissabte, 16 d’agost del 2014

ARRÒS MAR I MUNTANYA

Ingredients per a 2 persones:

4 escamarlans
100 gr. costella de porc
100 gr. pit de pollastre
2 alls
1 ceba
mig pebrot verd
1 tomàquet vermell
1 vas d’aigua d’arròs
1 grapat de pèsols
brou de pollastre o bé suquet de peix o bé aigua
oli i sal

Feu daurar els alls en una cassola o a la paella i reserveu-los a part. Féu a trossos el pollastre i la costella de porc, daureu-ho i reserveu-ho a part, també. Netegeu bé els escamarlans, passeu-los un moment per l'oli calent i deixeu-los a part. Féu un sofregit amb la ceba ratllada i el tomàquet ratllat i sense llavors.
Quan això ja és al punt, poseu-hi l’arròs i deixeu que s’amari del sofregit. Serà el moment d’afegir-hi el brou de pollastre ben calent (o el suquet de peix). Quan comença a fer el xup-xup, s’hi posa tot el que s’havia reservat a part.
També s’hi posen uns trossets de pebrot verd que hi donaran molt gust. Per tal que quedi ben acolorit, hi podeu posar també uns quants pèsols (poden ser congelats).
Es cuina tot sense sal perquè els ingredients són molts i tots ells ja en porten. Ara bé, mentre s’està fent l’arròs, es tasta i es corregeix el punt de sal al gust de cadascú.

Si voleu fer l’arròs estil Parellada, només és qüestió que desosseu la costella de porc i el pollastre i peleu els escamarlans. Si no teniu cap mena de brou, en podeu fer un de senzill amb els ossets i els caps dels escamarlans.

Així com els italians són els mestres en els risottos, els catalans ho som en aquestes cassoles d’arròs tan nostrades.


1 comentari:

  1. Tenia entès que quan les carns i marisc eren desossats i pelats era l'arros del senyoret. De paella Parellada tinc una recepta al meu bloc.
    Records
    Josep

    ResponElimina