dimecres, 18 de desembre del 2013

RELLOM AMB LLET I TÒFONA

Ingredients:

un filet de porc
una ceba mitjana
una tòfona negra
un grapat de pinyons
mig litre de llet
conyac
oli, sal i pebre negre mòlt

Netegeu bé el filet mirant que no hi quedi gens de greix ni cap part dura i talleu-lo a rodanxes d’un cm. de gruix. En una cassola, poseu-hi un raig d’oli i feu enrossir una mica els talls. Retireu-los de la cassola, ratlleu la ceba i que es vagi fent a poc a poc. Afegiu-hi una picada de pinyons i la tòfona pelada (opcional) i talladeta. Quan la ceba ja és al punt, aboqueu-hi la llet i remeneu-ho. Afegiu-hi una copeta de conyac, la sal i el pebre negre mòlt. Poseu el rellom a la cassola i que es vagi fent a mig foc durant uns vint minuts aproximadament.
Un cop el rellom és ben cuit i tou, es posa en una plàtera. Tota la salsa de la cassola es passa per la batedora fins que queda ben fina i s’aboca per sobre el filet. Cal servir-lo ben calent i al punt.

Si voleu que la tòfona es noti més la podeu ratllar ben fina per sobre de la salsa, a l'últim moment.

Per acompanyament, hi lliguen molt bé les llenegues o bé patata al forn o verduretes al microones o a la planxa.

És un plat d’hivern, molt apropiat en dies de fred.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada