dijous, 15 d’agost del 2013

GELAT DE STRACCIATELLA

Ingredients per a 4 persones:


300 ml. de nata líquida per a muntar
3 cullerades soperes de llet
75 gr. de sucre (20 gr. de fructosa per als diabètics)
1/2 culleradeta de vainilla en pols
2 clares d'ou
50 gr. de xocolata negra

Cal deixar el recipient de la geladora al congelador unes 12 hores, com a mínim.
Batem bé la crema de llet fins a convertir-la en nata. Muntem les clares d’ou i les afegim a la nata. En un vas, fem fondre el sucre o la fructosa més la vainilla en la llet i ho afegim també, a poc a poc i remenant-ho bé per tal que quedi una crema ben lligada.
Ho aboquem a la geladora i deixem que emulsioni una mitja hora. Mentrestant, amb un ganivet de serreta, tallem a trossets la xocolata negra. Quan la geladora porti treballant uns 20 minuts, la parem i hi afegim els trossets de xocolata i la deixem girar 10 minuts més.
Si no us agrada trobar els trossos de xocolata, podeu utilitzar un ratllador i us quedarà més fina.

I ja tenim el gelat fet !! Boníssim !!

Us el podeu menjar tot seguit o bé posar-lo en terrines tapades i guardar-lo al congelador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada