dissabte, 2 de març del 2013

WOK DE POLLASTRE AMB VERDURETES I ARRÒS BLANC


Ingredients per a 4 persones:

400 gr. de pit de pollastre
2 cebes tendres o un porro
4 alls tendres
2 pastanagues
1 pebrot verd
1 pebrot vermell petit
1 carbassó
2 tomàquets mitjanets
100 gr. de xampinyons o un altre tipus de bolet (opcional)
un vas i mig d’aigua d’arròs
una copeta de conyac
oli, sal i pebre negre mòlt
aigua o brou de pollastre

En un wok (també es pot fer en una paella fonda) es posen les cebes tendres o els porros i els alls tendres tallats en juliana i es tapa perquè es vagin fent.
Es talla el pit de pollastre a daus grossets i s’afegeix al wok quan la ceba i els alls ja són tous. Se sala i s’hi posa pebre negre mòlt al 
gust. Es deixa que es vagi fent.
Es pelen les pastanagues i es tallen a rodones fines i cap al wok. Es tallen el pebrot verd i el vermell a quadrets de 2 cm. aprox i al wok. Es talla el carbassó a daus d’uns 2 cm. i al wok. Es va remenant tot procurant que no s’enganxi. S’hi afegeix el conyac i si cal una mica d’aigua o brou de pollastre, si se’n té a mà.
Els xampinyons cal fer-los a part i, quan ja s’han begut la pròpia aigua que han deixar anar en coure’ls, ja es poden afegir al wok.
Per últim s’hi afegeixen els tomàquets sense llavors, escaldats prèviament i pelats.

L’arròs es fa bullir en aigua amb oli i sal i un all. Quan està fet, es posa en una escorredora i se li treu el midó al raig d’aigua calenta sota l’aixeta i es llença l’all bullit.

Les verduretes no han de quedar tan cuites que es desfacin, cal que cada una d’elles es pugui identificar i que mantinguin els colors propis. El pollastre ha de quedar ben cuit i tendre, tou... si queda dur no valdrà res.
No és fàcil trobar el punt just !!

L’arròs blanc se serveix a banda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada