divendres, 8 de març del 2013

ESPINACS AMB ALLS TENDRES I CIGRONS


Ingredients per a 2 persones:

250 gr. d’espinacs nets i polits
4 alls tendres
200 gr. de cigrons bullits (o mongetes)
oli i sal

Es posa un raget d’oli en una paella fonda, s’hi posen els espinacs crus tallats i se salen. Es tallen els alls tendres ben petits i s’hi afegeixen. Es van tombant i es deixen coure a mig foc. Veureu que els espinacs deixen anar líquid, molt bé, d’això es tracta perquè s’han de coure en la seva pròpia aigua. Amb unes tisores podeu anar esmicolant els espinacs en la mateixa paella.
A mig fer, hi afegiu els cigrons ben escorreguts i deixeu que s’estovin juntament amb la verdura.
Quan s’ha begut tot el líquid, el plat ja és a punt de menjar.
El gust d’aquests espinacs és molt més intens que el dels espinacs bullits.
És un plat molt lleuger, molt sa i que ens aporta molts nutrients.

Els cigrons tenen gran quantitat de proteïnes i són pobres en greixos així que ens regulen el colesterol. També tenen molta fibra, cosa que ens va bé per millorar el trànsit intestinal i ens aporten minerals, sobretot fòsfor, ferro i magnesi i vitamines B1 B6 i àcid fòlic. També afavoreixen la diüresi.

Els espinacs formen part del grup dels aliments anticancerígens perquè tenen antioxidants. A més, són rics en fibra, molt digeribles, tenen vitamina A, B, C, E, potassi, calci i fòsfor. També són rics en ferro tot i que no són els vegetals que en tenen més. Per últim, els espinacs són bons per a l’aparell circulatori perquè disminueixen la hipertensió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada