dijous, 28 de febrer del 2013

POLLASTRE AMB POMA, PRUNES, PANSES I PINYONS



Ingredients per a 4 persones:

1 pollastre a octaus o bé 8 cuixes de pollastre
1 ceba mitjana
12 cebetes de platillo
1 poma golden
12 prunes sense os
1 grapat de panses de Corint
1 grapat de pinyons
oli, sal i pebre negre mòlt
1 copeta de conyac (opcional)
1 cullerot d’aigua (si fa falta)
3 patates

Es neteja bé el pollastre i se li treu tot el greix i la pell. En una cassola fonda es posa un bon raig d’oli i la ceba tallada a juliana i el pollastre i es deixa daurar tot junt a mig foc.
Quan està a mig fer s’hi afegeixen les cebetes de platillo, les prunes, les panses i els pinyons. Es pela la poma i es talla en quatre trossos i s’hi afegeix també.
S’hi posa sal i pebre negre mòlt al gust. També és el moment d’afegir-hi el conyac.
Es deixa fer a mig foc i s’hi afegeix un cullerot d’aigua calenta si es veu que s’enganxa.
Se sabrà que ja és al punt perquè el pollastre ha d’estar tou i ben rosset, i la poma ben cuita.
En una paella a part es fregiran unes patatetes tallades  a daus i es tiraran per sobre el pollastre a l’últim moment.
Si trobeu que les cebetes de platillo són massa dolces, ho podeu fer amb una ceba grossa tallada i prou.

És una recepta fàcil i ràpida de fer i queda tot boníssim !!


1 comentari:

  1. Hola:
    Aquesta me l'apunto per fer-hi amb un "gallo de corral" que estic conseguint de unaa web galega de criadors.
    Deumido la de receptes que has entrat.
    Ànim i endevant
    Josep

    ResponElimina