dijous, 28 de febrer del 2013

FOIE GRAS DE LA IAIA MERCÈ



Ingredients:

8 fetges de pollastre
100 gr. de mantega
1 tòfona negra
oli, sal i pèbre negre mòlt
2 copetes de conyac

Es posen el fetges de pollastre en aigua freda durant 1 hora per tal que treguin la sang. S’escorren bé i es vigila que no hi quedi rastre de la fel (color verdós) perquè quedaria amarg.

En una cassola (millor si és de fang) es posa la mantega i els fetges a trossos, la sal i el pebre negre mòlt i es va coent a foc lent. Mentre es va fent, es van aixafant els trossos de fetge amb una cullera de fusta. Als 12 minuts se li afegeix la tòfona tallada a trossets i 2 copetes de conyac i es deixa coure tot fins que ja s’ha absorbit tot el líquid.

Es deixa refredar una mica i s’acaba de matxacar tot al morter, barrejant la pasta amb la salsa i es col·loca en terrines.

S’ha de menjar completament fred, així que és millor fer-lo el dia anterior a la consumició.


Nota:

La iaia Mercè deia que triturat a la batedora quedava molt fi de textura però que perdia una part de l’encant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada